NIEUWS

Groepsaccommodaties & het coronavirus: advies voor gasten

 

Groepsaccommodaties Nederland is een branche-organisatie voor ondernemers met groepsaccommodaties. Wij adviseren hen hoe zij, zo goed mogelijk, kunnen omgaan met reserveringen en annuleringen in deze turbulente tijd.

Als u als consument vragen heeft over uw reservering, dient u hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende groepsaccommodatie. Omdat de maatregelen per accommodatie kunnen verschillen weet hij/zij welke maatregelen er wel en niet van toepassing zijn. Wij hopen natuurlijk dat uw verblijf doorgang kan vinden.

Mocht u onverhoopt toch moeten annuleren, dan bepaalt iedere ondernemer zelf welke eventuele coulanceregeling hij/zij aan gasten aanbiedt bij een annulering. Daarbij proberen groepsaccommodatie-ondernemers aan u als gastengroep een zo goed mogelijk aanbod te doen, maar ook het eigen bedrijf en uiteindelijk de sector van de groepsaccommodaties te beschermen. Zodat zij volgend jaar en de jaren daarop u als groep kunnen blijven ontvangen en u samen weer een prachtige tijd kunt beleven.

GAN is een branche-organisatie voor ondernemers van groepsaccommodaties en doet richting consumenten geen uitspraken over het hanteren van de voorwaarden.

Gezien de extreme omstandigheden waarin we als samenleving en met elkaar (de groepsaccommodatie-eigenaar, u als contractant en als mogelijk derde direct belanghebbende uw deelnemers/groepsleden) zijn beland, zal de groepsaccommodatie-eigenaar binnen zijn/haar mogelijkheden in goed overleg met u tot een verantwoorde oplossing proberen te komen.

We raden u daarom aan direct met de groepsaccommodatie-eigenaar contact op te nemen.

 

Update 28 mei 2021

Aandacht gevraagd voor groepsaccommodaties bij Vaste Commissie EZK.

 

Groepsaccommodaties Nederland heeft samen met de regionale samenwerkingsverbanden voor groepsaccommodaties actie ondernomen richting Tweede Kamerleden en de Commissie EZK. Het water staat groepsaccommodaties namelijk tot aan de lippen.

De sector staat al een jaar zo goed als stil er er wordt onnodig schade geleden. Want de ontvangst van groepen kan veilig en zoals het er nu naar uitziet kunnen binnenkort weer groepen worden ontvangen, van eerst kleinere (vanaf 15 personen) naar (later) grotere (tot 500 personen) groepen. Groot probleem is dat desondanks boekingen uitblijven. De sector heeft dringend perspectief nodig.

Als brancheorganisatie Stichting Groepsaccommodaties Nederland verzoeken wij de leden van de Vaste Commissie voor Economische Zaken en Klimaat om een kort gesprek, waarin we onze brief graag verder toelichten. Dit doen we mede namens de samenwerkingsverbanden van groepsaccommodaties. Daarbij verzoeken wij hen onze brief en standpunten mee te nemen in het volgende corona-debat en aandacht te vragen bij het kabinet voor de situatie van groepsaccommodaties.

 

Geplaatst op 26 april 2021

Groepsaccommodaties van Groepsaccommodaties Nederland op TV!

 

Regionale en landelijke PR helpen ons om (ook richting overheden) beter zichtbaar te zijn en om onze boodschap goed voor het voetlicht te brengen. Zodat we eerder in aanmerking komen voor bestaande of nog te ontwikkelen regelingen, zoals steun (vanaf 1 juli) en heropening.

Zondagavond 18 april was er aandacht voor groepsaccommodaties in het programma ‘Hart van  Nederland’.  Wij danken Gezina Noordhuis (25GradenNoord) en Roel Poppe Lubbers (De Boerhaarshoeve) voor hun medewerking.

Niet gezien? Kijk hier de uitzending terug. Het item over groepsaccommodaties start op ca. 10:00.

 

Geplaatst op 19 april 2021

Groepsaccommodaties in corona-tijd

 

Het zijn turbulente tijden, ook voor groepsaccommodaties. Zelf gezond blijven is van het grootste belang, je bedrijf daarbij zo gezond mogelijk houden ook. Vanuit Groepsaccommodaties Nederland ondersteunen we onze leden met hoe om te gaan in deze crisis en komen we voor de sector groepsaccommodaties op richting overheden en andere belanghebbenden. Zelf een groepsaccommodatie en lid van Groepsaccommodaties Nederland? Voor meer informatie, log in op onze ledennieuws-pagina. Nog geen lid? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden via info@groepsaccommodaties-nederland.nl of
0486 – 477759.

 

Geplaatst op 01 mei 2020

Ondernemersleergang

 

Groepsaccommodaties Nederland organiseert jaarlijks in samenwerking met Vekabo een leergang voor ondernemers van groepsaccommodaties aan.  De ondernemersleergang bestaat uit 8 – 12 deelnemers, die onder begeleiding van een ervaren procesbegeleider/trainer een traject vormgeven, waarin ondernemers elkaar wijzer en geïnspireerder maken en tot meer inzicht brengen.

 

Geplaatst op  10 juli 2019

Groepsaccommodaties Nederland presenteert strategische visie

 

Eigenaren van groepsaccommodaties zijn optimistisch gestemd over de toekomst. Dat blijkt uit de nieuwe strategische visie voor groepsaccommodaties, opgesteld door Celth (BUas en Hogeschool Stenden) in opdracht van ons als Stichting Groepsaccommodaties Nederland.

De ondernemers zien volop marktkansen, de kwaliteit van de groepsaccommodaties groeit en de ondernemers in de sector werken steeds meer samen, o.a. op het gebied van marketing via ElkeGroep.nl. Daarnaast liggen er kansen door meer focus op doelgroepen, beleving en arrangementen. De strategische visie werd gepresenteerd in de Kop van Overijssel aan eigenaren van groepsaccommodaties, tijdens de succesvolle tweedaagse groepsreis.

Belangstelling voor de strategische visie? Wij delen de kennis over onze sector graag. U kunt de visie downloaden via bijgaand formulier. Veel leesplezier gewenst.


(na het invullen van de gegevens in het formulier wordt de strategische visie automatisch per mail toegestuurd)

 

Projectleider Erik van Nuland (l) overhandigt de Strategische Visie Groepsaccommodaties aan de voorzitter van Stichting Groepsaccommodaties Nederland, Roel Poppe Lubbers (r) tijdens de groepsreis.

 

Geplaatst op 19 april 2019